De dertienjarige Sara Meral was even van slag toen zij dinsdagavond, vlak voor de training, door PPSC-penningmeester Monique Bronwasser in het zonnetje werd gezet. Enige tijd geleden heeft de Schiedamse voetbalvereniging Sara als het 100e meisje mogen inschrijven. Voor de familiaire club in het Beatrixpark een mooi moment om even bij stil te staan.
Zes jaar geleden startte PPSC met meisjesvoetbal en inmiddels spelen 7 meisjesteams in diverse leeftijdscategorieën hun competitiewedstrijden. In Schiedam is de club al jaren toonaangevend in het meisjesvoetbal. En om de groei van het jeugdvoetbal op te vangen wordt het sportcomplex van PPSC deze zomer uitgebreid met een nieuw kunstgrasveld.
Sara was verguld met het trainingspak, de sporttas en een voetbal, alle voorzien van haar naam en het cijfer 100. Na de foto’s stortte zij zich met haar teamgenootjes uit MO13-2 weer vol enthousiasme op de trainingsoefeningen. Want de presentjes zijn weliswaar prachtig, maar zaterdagochtend wacht haar team weer een wedstrijd tegen een meisjesteam uit Rotterdam-IJsselmonde. En de meiden willen dan in topvorm aan de aftrap verschijnen!
Meer info: www.ppsc.nl