Op zaterdag 23 september hebben de smurfen van PPSC mee gedaan aan het aller eerste Jan Boskamp cup op sportpark HOV/DJSCR.

 

Het toernooi bestond uit 4 poules met in elke poule 6 teams vanuit de gehele regio.

 

Het toernooi was ingezet voor teams van kinderen t/m 6 jaar, dus de echte mini’s, waarbij gespeeld werd in een spelvorm van 4 tegen 4 zonder keeper.

 

Ons team bestond uit:

Riyad         Yoel     Lynn     Boaz

Mehdi         Carter   Bryan   Sergen

 

Voor velen van ons team was het een spannende ervaring, daar de meeste überhaupt nog nooit een wedstrijd tegen een ander team hadden gespeeld en nu volle bak moesten in een toernooi, waarbij wij s ’morgens al om 9.30 uur aanwezig moesten zijn en dat tot 16.30 uur duurde.

 

De dag werd begonnen met een stralende zon en een vlaggetjes parade, waarbij elk team geïntroduceerd werd en waarna Jan Boskamp in eigen persoon werd verwelkomt en het toernooi mocht openen.

 

Al snel werd al duidelijk dat er een aantal teams tussen zaten, welke al rijp waren voor het voetballen op F-niveau en al langer met elkaar een team vormde, toch heeft ons team zich super staande gehouden tussen al het geweld dat op hun af kwam.

 

Als team hebben we van de 5 wedstrijden welke wij in de poule gespeeld hebben 3 wedstrijden verloren, 1 gelijk gespeeld en 1 gewonnen, waarbij de verlies wedstrijden op 1 na verloren gingen met maar 1 doelpunt verschil en als je dan met een team staat waarbij nog weinig tot geen wedstrijd ervaring in zit en dan zo’n lange dag aan de bak moet, is dat zeker iets om trots op te zijn.

 

En als beloning voor deze geweldige inzet, kregen al onze helden natuurlijk medaille, welke door uiteraard door Jan Boskamp persoonlijk werden uitgereikt.

 

Als laatste wil ik Martijn bedanken welke ons heeft opgegeven voor het toernooi en uiteraard ook PPSC welke het maakt om jonge talenten de mogelijkheid biedt zich te laten ontwikkelen en zo het plezier kunnen ontdekken van het actief bezig zijn in de vorm van een team sport.