De Hasselt Cup 

Nadat de jongens van PPSC JO13-3 het kampioenschap hadden binnegesleept, vertrokken we op goede vrijdag naar Belgie voor een internationaal toernooi.

Voor de 18e maal organiseerde RC Hades uit Hasselt, in samenwerking met Euro-Sportring, de Hasselt Cup.

Na de aankomst op het sportpark gingen we naar onze slaapplaats. Een grote school waar heel veel deelnemende teams een klaslokaal ter beschikking kregen voor de overnachtingen.

Nadat de luchtbedjes opgepomt waren gingen we eten in de kantine van de school, prima verzorgt. Daarna werd er buiten gevoetbald en in de gangen van de school was het een dolle boel inclusief de Habiba Challenge. Het was nog lang onrustig…..

Op zaterdagochtend na het ontbijt zijn we gaan zwemmen en na wat MCDonalds krachtvoer, gingen we richting het sportpark voor onze eerste wedstrijd.

Tegen WVV JO13-1 uit Winschoten die in de hoofdklasse spelen werd helaas verloren met 0-3. Een maatje te groot, maar als vierde klasser een prima wedstrijd van onze kant. De tweede wedstrijd tegen Alphense Boys JO13-2, speelde we een fantastische wedstrijd. Als het iets meer mee zit hadden we zomaar kunnen winnen van wederom een hoofdklasse team. Helaas verloren we nipt met 0-1. De stijgende lijn zat erin en tegen de Franse tegenstander Garenne Colombes wonnen we verdiend met 2-0. Een mooie voetbalmiddag die resulteerde in een 3e plek in de poule.

Terug naar de school en fris gedouched aan het avondmaal. Daarna dachten wij als begeleiding dat de boys wel moe zouden zijn, maar er werd gewoon weer gevoetbald en opnieuw was het lang onrustig in de gangen van de school waar ze met de andere teams de grootste lol hadden…..

Op zondagmorgen moesten we aantreden in de Challenge Cup tegen de Reiger Boys. De jongens waren moe en nog niet helemaal wakker en we stonden bij rust met 0-3 achter. Na rust werden de laatste krachten opgezocht en kwamen we terug tot 2-3. Heel goed, maar helaas niet genoeg. Door dit resultaat speelden we nog èèn wedstrijd, opnieuw tegen de Franse tegenstander Garenne Colombes. Deze jongens waren waarschijnlijk wel op tijd naar bed gegaan en we verloren nu met 0-2. Bij onze jongens waren de tankies leeg, niet zo gek natuurlijk na zo’n weekend.

Kortom was het fantastisch en een hele mooie ervaring voor deze groep jongens, die heel goed met elkaar omgaan. Het hele weekend geen gezeur of enige irritatie onderling. Wat een mooie groep gasten bij elkaar!

Dit weekend is mede mogelijk gemaakt door:

Garfield Aluminium

Glazenwasserij Dozo

Lancom

Boref Refractory