Na jaren zonder kinderfeestjes en/of activiteiten op PPSC en vraag vanuit ouders langs de kant, dat er niks gedaan wordt binnen de club, vond ik het tijd, om dit seizoen het heft in eigen hand te nemen.

Met de steun vanuit het bestuur, welke het leuk vonden, dat dit initiatief werd opgepakt, ben ik aan de slag gegaan met het daarbij behorende budget, wetende dat zo’n feestje geld mag kosten en niet winstgevend hoeft te zijn, maar de kosten wel beperkt moeten blijven, want net als thuis, kun je het maar 1 keer uitgeven.

Hoe ga je zoiets regelen, pak je het groots aan, of juist klein.

Wat kun je verwachten aan opkomst, hoe duur moet je een entree kaartje maken en welke middelen heb je nodig.

Voor mij allemaal onbeantwoorde vragen, daar ik dit ook nog nooit had gedaan.

Ik ben begonnen met een eerste stap, om bekend te maken dat er een Halloween disco georganiseerd ging worden en daarbij doormiddel van een appje de vraag binnen alle teams uitgezet, om hier vrijwilligers bij te betrekken en kennis te geven dat we met wat leuks bezig zijn.

De reacties waren verrassend positief, echter viel het aantal vrijwilligers helaas tegen, maar dat weerhield me niet om toch een leuk feest neer te zetten voor de kids.

Wel kreeg ik via de app veel informatie los, m.b.t. diverse dj’s, iemand die posters kon ontwerpen en meerdere randzaken.

Hier ben ik mee aan de slag gegaan en heb ik zelf besloten om klein te beginnen, daar er ook ideeën waren om met lootjes nog wat prijsjes en eventueel de kleedkamers te versieren in Halloweenstijl, maar daar je dan een groot aantal vrijwilligers nodig hebt, heb ik hier vanaf gezien, daar het wel te organiseren moet zijn, het een eerste stap in lange tijd is en geen grote flop moest worden.

Via diverse kanalen, ben ik bij iemand terecht gekomen, die met plezier voor ons een flyer, poster en entree tickets wilde ontwerpen, welke ik in grote getallen heb uitgeprint en op maat heb zitten snijden en vervolgens verdeeld door de kantine en over de velden heb gedeeld.

Vervolgens ben ik met diverse dj’s in contact geweest en hierbij was mijn keus gevallen op 2 studenten, welke de avond tot een mooi succes hebben gemaakt op de dansvloer, met een gezellig sfeertje een hoop blije gezichtjes en natuurlijk disco lampen en een rook machine.

In mijn idee welke ik met het bestuur voor aanvang heb doorgenomen, waren we uit gegaan van een opkomst van tussen de 30 en de 50 kinderen, echter hadden wij voor aanvang al 50 entree tickets verkocht en zijn er ook aan de deur nog kaartjes verkocht, waardoor we op een totaal van 65 kinderen zijn gekomen.

In de middag voor het feest, hebben wij met alle opgegeven hulp de kantine in de Halloween sfeer versierd en zijn we uiteraard ook zelf onder de make up en in de verkleed bak gedoken, om in een leuke outfit bij het feest te verschijnen.

Ook het eten met elkaar, waarbij een ieder iets lekkers mee had genomen van thuis en/of klaar had gemaakt, was erg gezellig en kwam de sfeer meer dan ten goede.

Maar waar het uit eindelijk omging, was natuurlijk het feest zelf, hier heb ik met recht van genoten.

Een hoop blije, rennende en dansende kinderen met onbeperkt snoep en siroop, waren de sleutel voor een succesvol Halloween feest, waar ik met trots op terug kijk en daarnaast nog een goed gevulde bar met ouders en spelers van het eerste welke door de gezelligheid zijn blijven hangen.

Zijn er dingen die ik volgende keer anders zou doen?

Jazeker, een waslijst vol misschien wel, maar laat dit een begin zijn voor een mooie nieuwe reeks aan feesten en partijen, waar we met zijn allen een hoop plezier aan zullen beleven, elkaar beter gaan leren kennen en dat we hebben gezien, dat we met vele handen en dus een hele kleine inzet van een ieder in staat zijn om grootse dingen te kunnen realiseren, waarbij het plezier en betrokkenheid van de kinderen centraal staat.

Ik wil bij deze dan ook een ieder bedanken die zich als vrijwilliger of op andere fronten heeft ingezet om deze avond tot een succes te maken en dat we hier met elkaar weer een mooi vervolg aan kunnen gaan geven in de toekomst.

 

P.M.Voogdt