Op zondag 2 april 2017 is Frans op de jonge leeftijd van 65 jaar plotseling overleden na een hartstilstand…

Op deze foto…

Peter Bax Arie van de Klooster

John Rost

Coen Winkelman

Frans Brand

Foto en tekst geplaatst met toestemming van de familie Jan Brand

 

Beste PP-ers die Frans gekend hebben, even een korte terugblik…

Ik heb Frans zelf intensief meegemaakt tussen mijn 18e en 28e jaar. We speelden lang samen in het illustere zaalteam van PPSC maar ook samen op het veld.

Frans was met Koen Scheffer, Carel van Hartingsveldt, Arie Bel, Ruud de With Peter Bax en coach Cor Donkersloot e.a. het zaalvoetbalteam van PPSC dat als eerste voetbalclub uit Schiedam in de Hoofdklasse Zaalvoetbal Rotterdam ging voetballen. We speelden in een “volle Sporthal Margriet” onze thuiswedstrijden. Wij waren als PPSC team tevens de eerste Zaalvoetbalkampioen van Schiedam in 1975, welk werd georganiseerd in het kader van Schiedam 700 jaar Stad.

 

In de Hoofdklasse speelden we o.a. tegen de Rotterdamse Sportpers later bekend als VI…Voetbal International…met Johan Derksen, Cees Jansma en vele andere bekende namen.

Hoogtepunt hierin was de spannende wedstrijd tegen VI op 22 januari 1979 waarin wij 2-2 speelden en op de tribune Piet Keizer (Ajax) had plaats genomen. Na de wedstrijd wilde Piet Keizer niet geloven dat wij geen van allen in de selectie van PPSC speelden. Pijnpuntje binnen de club…

Frans was een zeer technische voetballer wat uiteraard goed van pas kwam in het zaalvoetbal. Hij speelde altijd met veel inzet /passie.

De drie B’s…Brand, Bel en Bax speelden met veel drive in het zaalvoetbalteam, maar waren ook jarenlang de motor op het middenveld van het veldvoetbal.

Achteraf hebben wij ook kennis genomen van het feit dat in 2010 zijn (Roemeense) vrouw Mariana is overleden.

Alhoewel we vele jaren geen contact meer hadden met Frans, herdenken en bedanken we Frans toch voor het feit dat wij zijn stap- en voetbalmaatje konden zijn.

Frans blijft bij ons /PPSC bekend om zijn inzet, techniek en zijn droge humor.

 

Tot ziens…je oude maatjes…Koen Scheffer Ruud de With Dick Woord Cor Donkersloot Arie Bel

Carel van Hartingsveldt en Peter Bax.