In memoriam

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat ons lid van verdienste Baan Verloop op 92-jarige leeftijd is overleden. Baan was de opa van onze huidige selectiespeler Martijn Verloop, de zoon van Ron Verloop, oud-voetballer van PPSC.

Baan was sinds 1968 lid van onze vereniging, een vrijwilliger van het eerste uur. Toen Ron begon met voetballen kwam Baan mee en is vervolgens jarenlang aan onze club verbonden geweest.

Eerst als grensrechter en leider van diverse jeugdelftallen. Zelf mocht ik als jeugdspeler jarenlang lopen aan de kant waar Baan stond te vlaggen. Baan was naast grensrechter ook een uitstekend jeugdleider. Hij maakte de opkomst mee van een mooie generatie jonge PP’ers, die het later tot het eerste elftal schopten. Ron de Bruin, Jan ’t Hoen, Lodewijk Westerveld en anderen kwamen Baan weer tegen toen hij leider van het eerste elftal werd, dat in die tijd de opmars maakte naar de hoogste afdeling van het zaterdagvoetbal. Nadien was Baan nog grensrechter en leider van het tweede elftal. Op latere leeftijd maakte Baan nog jarenlang deel uit van de werkploeg van onze vereniging.

Mijn herinneringen gaan terug naar de nieuwjaarsreceptie van 2020. Onder de vele genodigden in verband met ons jubileumjaar was Baan ook aanwezig. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht van de vele PP’ers, die hij allemaal nog feilloos bij naam wist te noemen.

Wij wensen zijn dochter Marianne, zoon Ron, Martijn en de overige familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Rick Bronwasser                                                                                                                                                                                            Namens bestuur PPSC

 

Herdenkingspagina Baan Verloop:                                                                                                                                                                 Het is mogelijk om de nabestaanden ondersteuning te bieden met een mooie herinnering of dierbare foto, ga naar: www.memoria.nl Naam: Baan Code: BCHN347

OldStars PPSC

De OldStars Wim Meijboom en Gerard Wigmans van de Schiedamse voetbalvereniging PPSC hebben maandag aan wethouder Patricia van Aaken een document overhandigd met een oproep om nu te investeren in de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen in Schiedam.

OldStars is een project dat onder de vlag van het Ouderenfonds wordt gehouden. Met de OldStars doet het Nationaal Ouderenfonds een dringende oproep aan de politiek en de beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen.

De OldStars van PPSC geven aan het bewegen met elkaar erg te missen. Volgens hen is het tijd dat de gemeente Schiedam, daar waar de activiteiten plaatsvinden, de waarde van sportparticipatie voor ouderen gaat inzien en daar gericht op in zet. In de tijd van corona is duidelijk geworden dat sport en beweging voor ouderen belangrijk zijn om de mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden.

Klik hier voor de artikel

Presentatie jubileum tenue

Beste leden,

In het kader van het 100-jarig bestaan heeft PPSC afgelopen zaterdag de nieuwe jubileumshirts gelanceerd. Voor alle 450 leden heeft PPSC met behulp van kledingsponsor Robey en diverse shirtsponsors een volledig nieuw tenue verzorgd.

De senioren tenues hebben voor het eerste elftal de vertrouwde shirtsponsor Benevia en de gehele jeugdafdeling wordt de komende jaren gesponsord door Nicoverken, Pizze Pronto en RDR Stoffering.

Het bestuur van PPSC is ontzettend blij dat in deze onzekere tijden nog steeds gerekend kan worden op echte Schiedamse bedrijven die PPSC een warm hart toe dragen. Om die waardering nog eens extra te onderstrepen hebben de sponsoren van de jeugdafdeling uit handen van de jeugdvoorzitters van PPSC een ingelijst exemplaar in ontvangst genomen van het nieuwe tenue.

Het wachten is nu alleen nog tot de eerste wedstrijden in het nieuwe tenue kunnen worden gespeeld.

 

Aangescherpte Corona maatregelen (29-09-2020)

Beste leden, ouders/verzorgers en bezoekers,

Hoewel we met zijn allen anders hadden gehoopt, blijken landelijk aangescherpte maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen, dat raakt ook onze vereniging. De noodzaak is helder en daarom schakelen we direct. Via dit bericht willen we jullie informeren over de handelswijze vanaf dinsdag 29 september.

De maatregelen betreffen de toegang tot het complex en zijn vrijwel vergelijkbaar met de situatie in het voorjaar. Dit betekent dat alleen trainers, (assistent)scheidsrechters en spelers (inclusief controlerende functionarissen) toegang hebben tot het complex en ook enkel op de momenten dat zij trainen/voetballen.

De regels op een rij:

 1. De kantine is dicht, er is geen toegang tot het gebouw, ook niet voor een drankje. Wil je dus wel wat drinken vergeet dan je eigen bidon niet.
 2. De huidige trainingsdagen en -tijden blijven van kracht
 3. Je bent welkom vanaf 10 minuten voor aanvang van de training. Kom omgekleed naar de training en loop gelijk door naar je veld. Let op, op trainingsavonden zijn de kleedkamers niet beschikbaar!
 4. Houd buiten het veld 1,5 meter afstand.
 5. Na de training ga je gelijk weer weg, blijf dus niet hangen.
 6. Kom zoveel mogelijk met de fiets en blijf niet hangen bij de fietsenrekken of op andere plaatsen net buiten het complex.
 7. Kom je toch met de auto, let dan goed op i.v.m. de drukte.
 8. Wij zorgen voor zo goed mogelijk toezicht bij de poort. Ook trainers op het veld houden een oogje in het zeil. Dit is voor ons plan noodzakelijk, indien dit niet zorgt voor voldoende zekerheid, dan is de kans aanwezig dat trainingen komen te vervallen.
 9. Ouders hebben helaas geen toegang tot het complex voorbij het hek. Pupillen zullen dus zonder ouders vanaf deze plekken naar de velden moeten. De trainers halen de jongste groepen op bij het hek en brengen ze na de training ook daar weer terug.
 10. Geef jongere kinderen eventueel een mobiel nummer op een papiertje in de zak mee: u bent als ouder niet op het complex, dan weet de trainer in voorkomende gevallen u te bereiken.
 11. Voor jeugd die traint: er is in geval van nood 1 toilet beschikbaar. Gebruik mag uitsluitend door één persoon tegelijk. Ga thuis nog even naar het toilet, want we willen het gebruik zo veel als mogelijk minimaliseren ook voor- en na de trainingen.
 12. Spelers halen geen trainingsspullen: dat doen de trainers/leiders zelf, zij houden hierbij de afstandsregels in acht en er is één persoon (!) tegelijk in het materiaalhok!

Tijdens wedstrijddagen geldt:

Het kleedkamergebruik volgens het protocol Verantwoord Sporten. Dit betekent:

 1. De jongste spelers tot en met JO11/MO11 hebben geen kleedkamer
 2. Spelers JO13/MO13 t/m JO19/MO19 hebben 1 kleedkamer tot hun beschikking per team.
 3. Senioren en hun tegenstanders over 2 kleedkamers per team beschikken.
 4. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd worden de kleedkamers ter beschikking gesteld aan de teams.
 5. De kleedkamers moeten binnen een half uur na het einde van de wedstrijd schoon en leeg achtergelaten worden.

Daarnaast geldt dat ouders/begeleiders die hun kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen of tot de begeleiding behoren wel naar de wedstrijd mogen kijken. Zij dienen zich te registreren via de QR code bij het eerste hek. Ouders/begeleider van kinderen van het thuisspelende team mogen niet naar de wedstrijd kijken langs de lijn.

Trainers/leiders halen de jongste jeugd van de thuisspelende teams bij het hek op. Er wordt een vaste verzameltijd afgesproken waarop de kinderen bij het eerste hek in een keer worden opgehaald.

Tenslotte, dit kunnen wij niet genoeg benadrukken: de regels zijn helder en duidelijk. Hoewel toezicht wordt gehouden door trainers en andere functionarissen doen wij vooral een beroep op ouders en overige toeschouwers: blijf alsjeblieft buiten het terrein.

Samen zijn wij PPSC en samen zorgen we ervoor dat we kunnen blijven sporten.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Namens het bestuur van PPSC

Barrooster senioren donderdag

Beste senioren,

Net zoals voorgaande seizoenen zullen de senioren elftallen op donderdagavond bardienst draaien.

Let op: Er kan nog enkel gepind worden op trainingsavonden!!!

 

September 2020

Selectie

Oktober 2020

3e Elftal

November 2020

Veteranen 1

December 2020

4e Elftal

Januari 2021

5e Elftal

Februari 2021

6e Elftal

Maart 2021

Selectie

April 2021

3e Elftal

Mei 2021

4e Elftal

Juni 2021

Veteranen 1

   

Wij wensen iedereen een sportief seizoen toe.

Het bestuur

Vind jij voetbal ook leuk?

Kom bij ons PPSC G team!

Wij trainen elke maandagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur.

We zijn nu een seizoen druk bezig bij PPSC een G team te formeren. Het team bestaat nu uit 6 kinderen. Het is een hele leuke groep. Zodra we genoeg kinderen hebben om wedstrijden te spelen, gaan we meedoen in de competitie en zullen dan ook op de zaterdag actief zijn.

Ben jij de sportieveling, die wij zoeken en ben je tussen de 12 en 20 jaar? Plezier maken staat bij ons voorop. Kom gerust eens kijken en lekker met ons meetrainen.

Wij zijn Rick, Lucas en Maarten (trainers).

Leuk als je ons team komt versterken! 

Adres: Parkweg 419, 3121 KK, Schiedam, Sportpark Thurlede (achter het parkeerterrein)

Voor info neem contact op met Rick Hollander: 0623173574

Registratie bezoek PPSC

Geachte bezoeker,

Ook PPSC zal moeten voldoen aan de huidige maatregelen om de verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Daarbij gelden voor sportkantines dezelfde voorwaarden als voor de horeca in Nederland. Alle bezoekers van de kantine van PPSC moeten derhalve hun gegevens achterlaten t.b.v. een eventueel GGD contactonderzoek.

NB: Spelers en begeleiders uitgesloten, deze zijn geregistreerd via de voetbal.nl/app.

Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om met uw mobiele telefoon onderstaande QR-code te scannen en uw gegevens achter te laten.

Of gebruik te maken van deze LINK om doorverwezen te worden naar de vragenlijst.

Wij bewaren uw gegevens maximaal 14 dagen en zullen deze niet voor andere doeleinden gebruiken.

Bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Bestuur PPSC

 

Corona protocol PPSC 20/21

Beste leden, ouders/verzorgers en bezoekers,

De vakanties zitten er bijna op en de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen zijn alweer begonnen. Ouders en bezoekers zijn gelukkig weer welkom op het sportpark.

Aangezien we nog steeds gebonden zijn aan spelregels vanwege het Covid-19 virus hebben wij een aantal huisregels waar we ons allen aan dienen te houden op ons sportpark,

Onder andere voor de kantine en kleedkamers zijn er een aantal aanvullende afspraken van kracht. Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels hiervoor in acht. Mocht dit, per ongeluk, een keer niet gebeuren, spreek elkaar er gerust op aan!

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons sportcomplex.
 • Schud geen handen.
 • Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld en spreekkoren is niet toegestaan.
 • Bij de entree van de kantine, staat een dispenser met desinfectiemiddel, gebruik deze bij het betreden van het gebouw

Spelers en staf:

 • Voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers boven de 18 jaar WEL 1,5 meter van elkaar te houden, bijvoorbeeld in kleedkamers en kantine.
 • Trainers en leiders houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden.
 • Trainers en wisselspelers dienen ook in de dug out 1.5 meter afstand van elkaar te bewaren. Dit behelst dat er niet meer dan drie man in een dug out mogen zitten.

Kleedkamers:

 • De kleedkamers zijn tijdens trainingen open met dien verstande dat er max 5 personen tegelijk aanwezig zijn bij het omkleden en de 1.5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Maximaal 2 personen onder de douche ( geldt voor 18 jaar en ouder)
 • Kom, bij (oefen)wedstrijden, zoveel mogelijk omgekleed naar de club.
 •  Op wedstrijddagen zullen teams boven de 18 jaar in shifts gebruik maken van de kleedkamer d.w.z max 5 personen bij het omkleden en max 2 onder de douche. Waar mogelijk zullen wij teams in meerdere kleedkamers indelen.
 • Er worden geen wedstrijdbesprekingen gehouden in de kleedkamer.
 • Bij binnenkomst heb je jouw handen (thuis) gewassen en/of gedesinfecteerd.
 • Verantwoordelijkheid voor juist gebruik van de kleedkamers ligt bij de trainer en leider.

Ouders en toeschouwers:

 • Per veld mogen wij, zonder reserveringen, gezondheidscheck en toewijzen van plaatsen, maximaal 250 toeschouwers ontvangen (vol=vol). Voor binnen geldt maximaal 100 personen (dit is exclusief kader, officials, medewerkers en vrijwilligers).
 • Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
 • Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

Kantine:

 • Iedereen moet zitten, minimaliseer rondlopen en vol=vol
 • Let op en houdt rekening met de borden en aangegeven routing.
 • De ingang van de kantine is zoals altijd bij de toiletten, de uitgang is halverwege de kantine richting het terras.
 • Als je gebruik wilt maken van het toilet, loop je dus via buiten.
 • Gebruik binnen alleen de beschikbare stoelen en barkrukken, staand nuttigen van drankjes is niet toegestaan.
 • Als binnen alle stoelen bezet zijn, ga je naar buiten op het terras of naar huis (vol=vol).
 • Om contacten te minimaliseren: per tafel 1 vaste persoon die de bestellingen aan de bar doet.
 • Maximaal 2 heren tegelijk in de heren toiletruimte en max 2 dames bij de dames toiletruimte.
 • Betaal zoveel mogelijk met de PIN.

We wensen iedereen weer ontzettend veel voetbalplezier het komende seizoen en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol.

Bestuur PPSC