Internationaal toernooi,

Eindelijk was het dan zo ver, op Goede Vrijdag zijn we met de A1, B1 en C1 afgereisd naar Oostende in Belgie om daar deel te nemen aan de Sirene cup.

Om half 2 zijn we vertrokken uit Schiedam om rond de klok van vijf uur ons te melden in Oostende, waar we eerst ons diner mochten nuttigen voordat we naar ons slaapverblijf gingen. Honger maakt rauwe bonen zoet zal ik maar zeggen want het was nou niet echt om over naar huis te schrijven.

Na het eten zijn we naar de school gegaan waar we onze slaapplekken konden gaan inrichten, luchtbedden opblazen en de slaapzak erop leggen.

We sliepen met zijn allen in een gymzaaltje van een lagere school (met hele lage toiletjes en helaas geen douche).

Naast de school zat gelukkig voor de jongens een frietkot die dan ook de omzet van het hele jaar hebben verdubbeld tijdens ons verblijf.

Zaterdagochtend mocht de A1 al om negen uur aantreden voor de eerste wedstrijd waardoor we al om half 8 aan het “ontbijt” zaten .Het weer zat niet tegen het was droog alleen stond er een straffe wind waardoor het wel koud was

De sportieve prestaties van de C1 begonnen super De eerste wedstrijd was tegen  Hirondelle een elftal vanuit Martinique.

Grote sterke jongen die zeer atletisch gebouwd waren maar voetballend waren wij superieur we wonnen met zeer goed voetbal overtuigend 10-0.

De lunch voor de spelers en staf van de C1 werd beide dagen verzorgd door Gera, Diana en Saskia. Langs deze weg nogmaal onze dank anders hadden we het niet vol gehouden! De tweede wedstrijd was tegen RKAVV ook deze wedstrijd werd gewonnen door onze gladiatoren met 4-2.s’ Avonds hebben we weer onze maaltijd genuttigd op het sportpark. Waarna we snel weer naar de frietkot zijn gegaan om even bij te komen.

Op dag 2 was de eerste wedstrijd tegen VSV we begonnen sterk, kregen de betere kansen maar zoals altijd als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Helaas verloren we deze pot met 2-0 waardoor we gelijk om de 5e tot 8e plaats mochten strijden.

De tweede wedstrijd was tegen OSM’75, we speelden solide en kwamen 1-0 voor helaas kregen we een onterechte penalty tegen. (Ongelukkige botsing in de 16) en deze ging er in 1-1.

Dit was ook de einduitslag van deze match dus volgde er een penalty reeks, want er moest een winnaar uitkomen. Wat was dit spannend na een goed reeks penalties en goede reddingen verloren we uiteindelijk deze serie.

De laatste wedstrijd van het tournooi speelden we tegen AFC Arsenal, het was echt Rotterdam tegen Amsterdam. De Amsterdammers speelde hard en niet echt sportief maar onze trots won wel met 1-0 waardoor we uiteindelijk de 7e plaats veilig stelden.

7e worden van de 32 teams is een resultaat waar de jongens best trots op mogen zijn.

 

Uitslagen B1,

PPSC – AFC Arsenal 0-2

AS Talmas – PPSC 5-0

FC Malosport – PPSC 2-0

PPSC – AS Menucourt 0-6

PPSC – Z.O.B. 0-5

PPSC – Hirondelle 0-2

 

Uitslagen A1,

FC Portugal – PPSC 4-0

PPSC – Vitesse’63 1-3

PPSC – Hausen 2-0

PPSC – Oranje Wit 3-0

PPSC – rksv Emos 0-3

 

Deze avond wilden we de jongens het niet aandoen om weer op het sportcomplex te eten dus zijn we met zijn allen naar de gele M geweest en daarna gaan bowlen. Waar Richard zijn talenten heeft kunnen laten zien.

Vervolgens zijn we de laatste nacht gaan doorbrengen in de gymzaal waarna we maandagmorgen om half 10 weer terug naar Nederland zijn gereden om rond half 1 te arriveren bij Sporthal Margriet.

 

Langs deze weg willen we ook de sponsoren bedanken voor hun bijdrage;

Axidus voor de busjes.

Van Gansewinkel voor de bus.

Kinderdagverblijf de Ronde Venen voor de bus.

Verscentrum Nederland voor de hapjes en drankjes.

 

Jan-willem, Jeremy, Erik en Richard

 

IMG_0225 IMG_0235 IMG_0236 IMG_0237 IMG_0238