In het Kasteel, op het prachtige kunstgrasveld van de kersverse kampioen Sparta, zijn de PPSC ME-meiden tijdens het gezellige Sparta kidsclub voetbaltoernooi er met de hoofdprijs vandoor gegaan.
Speciaal voor de jongste supporters organiseerde de roemruchte club op woensdagmiddag 18 mei een bijzondere voetbaldag. Twaalf teams met enthousiaste voetballertjes namen deel aan het toernooi, enkele bekende profvoetballers gaven tussendoor signeersessies en trapten een balletje met de kinderen. En je kon zowaar op de foto met Spartapiet en de originele kampioensschaal van de Jupiler league.
Aan het toernooi deden twee meidenteams mee van PPSC, in de leeftijd van 8-12 jaar. Verder namen deel enkele gemengde jongens/meidenteams en teams die volledig uit jongens bestonden. Het jongste PPSC-team werd weliswaar voorlaatste, maar in het toernooi hadden ze al wel laten zien dat ze konden voetballen; tegen de uiteindelijke kampioen kwamen ze zelfs op een 2-0 voorsprong!
De meisjes moesten opboksen tegen jongens die individueel vaak beter waren. Maar meiden geven niet op, je komt ze twee keer tegen voor je er voorbij bent, ze blijven niet voorin hangen na een mislukte actie, ze spelen als een team en als het moet stijgen ze boven zichzelf uit en scoren doelpunten die in de oude televisierubriek “doelpunt van de maand” niet zouden hebben misstaan. Het aardige is dat tweederde van de PPSC-meiden pas sinds augustus lid is van een voetbalclub. Het is dan ook niet vreemd dat in het begin de meeste wedstrijden verloren gingen. Gaandeweg hebben de meiden zich op de trainingen bekwaamd in diverse baltechnieken en de principes van het positiespel in het veld. Gelukkig zijn de basisvaardigheden van voetbal snel te leren en eindigden de meiden de competitie op een prima derde plaats. Maar dat ze op het eind van het seizoen in een heus stadion kampioen van het Sparta toernooi zouden worden, daar hadden de meiden alleen maar van kunnen dromen. De Spartaspeaker was dan ook verbaasd de eerste prijs uit te reiken aan … een meisjesteam!