Wat een seizoen heb ik zaterdag 2 juni afgesloten!

Nadat mijn oudste zoon de smurfen training was gepasseerd vond mijn jongste zoon (Bryan) in seizoen 2016 / 2017 het ook hoog tijd om mee te gaan trainen met de smurfen.

Echter maakte de toenmalige trainer (Henk) aan het eind van het seizoen bekend, dat hij de logische stap ging maken, om als leider van de F-jeugd verder te gaan. Voor mij was de keus vlug gemaakt, om het stokje van hem over te nemen, daar mijn Bryan toch ook bij de smurfen zat.

Met een beetje spanning, maar voor al met heel veel zin begon ik mijn eerste seizoen als trainer bij de smurfen en begonnen wij het seizoen met 4 á 5 kinderen, al snel was er bij de oude medesmurfen die inmiddels waren door geschoven naar de F-jeugd en spelertje te kort en werd gevraagd of Bryan 1 wedstrijdje met zijn oude medespelers mee kon doen.

Dit was het moment waarna Bryan dus geen smurfen training meer heeft mee gedaan en al snel gezien had, dat trainen en wedstrijdjes met de F-jeugd voor hem veel interessanter waren, toch besloot ik om door te gaan, daar ik beloofd had dit seizoen als smurfen trainer op te pakken.

En wat een goede keus was dat!!!

Al snel liep het aantal kinderen op en zijn we het seizoen geëindigd met 15 kinderen, waarvan een volledig team komend seizoen doorschuift naar de F-jeugd en er ook alvast weer een goede basis start is voor mijn opvolger.

Maar wat hebben we veel meegemaakt dit seizoen, we hebben prachtig weer gehad, maar ook genoeg dagen dat het slecht of zelfs dik onder nul was, maar geen enkele keer heb ik er alleen voor gestaan, want wat heb ik veel energie gekregen van al die kanjers die elke week weer vol enthousiasme en goede zin op het veld klaar stonden om te mogen trainen, om te leren hoe er tegen een bal geschopt moet worden, om te leren dribbelen, om de strijd aan te gaan tegen elkaar, maar ook zeker om te leren dat het een team sport is, waarbij je elkaar helpt zowel op het veld als daar buiten.

En al vlug in het seizoen stond het eerst toernooi op het programma en wel het Jan Boskamp toernooi, hierbij deden met name de smurfen mee die het vorige seizoen al zijn begonnen en dus al enigszins wisten wat er te gebeuren stond.

Dit resulteerde in een gezellige dag met mooi weer, alleen maar winnaars en volop plezier en natuurlijk onder de volledig aandacht van Jan Boskamp zelf.

Aan het einde van het seizoen kwam er een oefen wedstrijd tegen excelsior, er was veel spanning bij de kinderen, daar het tenslotte voor de meeste die nieuw zijn ingestroomt, het de eerste echte wedstrijd was, wat gaat er gebeuren en wat moeten we doen waren de vragen, maar mooi is dan om te zien, dat degene met eerdere ervaring dan wel even uitleggen wat we moeten doen.

Nou heel simpel, doe wat je geleerd hebt, maar heb vooral heel veel plezier en dat is gelukt.

Na een dikke nederlaag was er een hoop vreugde, want we hebben gescoord en dat is op dat moment dan ook het mooiste, dat er van die kleine dingetjes zo genoten kan worden en dat kinderen dus al heel snel gelukkig worden van de simpele dingen in het leven.

De week erop stond er een toernooitje in gepland in Numansdorp, welke een mede trainer van de F-jeugd voor mij had geregeld en jawel, het ging om het pannenkoeken toernooi, hierbij hoef ik verder niks te zeggen, want voor dit toernooi waren totaal geen spanningen, we gingen immers na de wedstrijdjes toch pannenkoeken eten en dan doet de rest er niet meer toe.

Maar daar werd duidelijk dat er veel geleerd is dit seizoen, er werd over gespeel, gedribbeld, geschoten, duels werden aangegaan en er werd zelfs een wedstrijd gewonnen, waarna de pannenkoeken uiteraard nog lekkerder smaakten.

2 juni 2018, het is dan zover.

Tijd voor mij om afscheid te nemen van de smurfen, om ook door te schuiven naar de F-jeugd, daar voor mij het niet meer te combineren is, daar met 2 kinderen die wekelijks elders de wedstrijden hebben en ik dan afhankelijk ben van derden om 1 van mijn kinderen op tijd op locatie te hebben voor de wedstrijden op zaterdag.

Maar door het enthousiasme van de kids, ben ik wel zover, dat ik het trainerschap niet meer los wil laten en daar een nieuwe passie in heb gevonden en ben ik zeker komend seizoen weer op de velden te zien en als de kans zich toe laat, kom ik uiteraard ook nog even kijken bij de kanjers van de smurfen.

We hebben in ieder geval het seizoen op gepaste wijze af kunnen sluiten met voor elke deelnemer een kampioens certificaat met daarbij een leuk prijsje voorzien van lekkernij en een lekkere snack in de kantine, welke verzorgt werden door een super crew dames in de kantine, die elke week weer voor iedereen paraat staan om te zorgen voor een goede service, dus laten we het vrijwillige personeel van PPSC niet vergeten te bedanken voor de geweldige inzet het gehele jaar.

   

En als waardering, welke ik niet had zien aankomen, maar mij wel heeft ontroerd, is het leuke cadeautje dat ik heb mogen ontvangen van alle smurfen, heerlijke chocolade voorzien van een cadeaubon, welke ik verzilverd heb in een compleet verzorging pakket waarmee ik komend seizoen op de velden prima mee voor de dag kan komen.

   

Hoe mooi kan een seizoen eindigen!!

Ik wil dan als laatst ook iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt voor mij en de kinderen.

Dus kinderen, ouders, vrijwilligers en de club bedankt voor een fantastisch jaar en dat we er met zijn allen nog vele mogen beleven met elkaar en voor de smurfen die smurf blijven wil ik zeggen ga zo door, jullie zijn goed bezig en er zit zelfs bij degene die nog maar net begonnen zijn nu al een stijgende lijn in en de smurfen die nu doorschuiven naar het echte werk bij JO7, vertrouw in jezelf, jullie hebben een fantastische groei door lopen en ik weet zeker, dat jullie samen een super team gaan vormen, waarbij grote stappen gemaakt zullen worden in de loop van het seizoen.

P.M.Voogdt