Gezellige inloop voor ouderen start met een feestelijke opening op woensdagmiddag 9 oktober 13:30 – 15:30 uur

PPSC maakt de vereniging nog ouderenvriendelijker en gaat na het Ouderen- en Wandelvoetbal (Old Stars PPSC) ook van start met “De 3e Helft”. Dit is een (nieuw) initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Vriendenloterij met als doel om meer sociale activiteiten te organiseren voor ouderen in de kantine van de sportvereniging of buiten op het sportcomplex.
Overdag wordt een clubhuis/kantine vaak niet gebruikt, terwijl het een perfecte locatie is voor sociale activiteiten voor ouderen. Samen met de ouderen in onze omgeving willen wij de mogelijkheden voor niet-sportieve activiteiten ontdekken, zoals lezingen, voorlichting via thema’s en spelmiddagen.
Wil je mensen ontmoeten en de activiteiten ontdekken? Kom dan langs!! Iedereen is welkom om een bakkie te doen!

P.P.S.C. 100 jaar vitaal
Ouder worden betekent vaak, dat je meer tijd hebt voor fijne dingen. Vaak is het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of nieuwe activiteiten te ontdekken. Maar wanneer tegelijkertijd je mogelijkheden minder worden vanwege gezondheid of het verlies van vrienden of partner, kan het soms moeilijker zijn om je draai in het leven weer te vinden.
Daarom wil het initiatief  “PPSC 100 jaar Vitaal” de handen ineenslaan om de accommodatie van PPSC open te stellen voor nieuwe en meer activiteiten voor (en door) onze oudere inwoners.
25 Juni 2019 werd, op initiatief van Wim Meijboom en Peter Bax van PPSC, een inspiratiemiddag georganiseerd om na te denken over een manier waarop PPSC dit kan gaan aanpakken. Terwijl het buiten ruim boven de 30 graden was, werd op 25 juni door zo’n 35 deelnemers in groepen gebrainstormd over goede ideeën voor deze activiteiten.
Na deze bijeenkomst zijn de ideeën geordend en is gesproken met mensen die willen bijdragen, meedoen, aan het aanbod. En dit is opgeschreven in een projectplan, waar het dagelijks bestuur van PPSC helemaal achter staat.

Modelvereniging
“Wat we willen bereiken is dat we het komende jaar gaan leren wat werkt en niet werkt, aldus de Ouderenraad PPSC. De Ouderenraad die garant wil staan voor de organisatie. Het Nationaal Ouderenfonds en Vriendenloterij ondersteunen ons initiatief, omdat ze landelijk willen bereiken dat sportkantines deze activiteiten voor onze ouderen gaan aanbieden.
Wij mogen als pilotvereniging vooroplopen en model staan voor verenigingen in onze omgeving en die laten mee leren van hoe wij het nu aanpakken.”

De Gemeente Schiedam is ook enthousiast. Wethouder Patricia van Aaken is onze ambassadeur en volgt onze vorderingen op de voet!

Activiteiten
De eerste Senioren kwamen al op 23 september een bakkie doen nadat ze meededen aan de Rollator-/Wandelactiviteit die LekkerbezigSchiedam had georganiseerd in het kader van de Sportweek. Maar vanaf 9 oktober kunt u wekelijks elke woensdag tussen 13.30-15.30 uur komen voor een bakkie, een praatje en/of deelnemen aan activiteiten. U kunt bij ons een kaartje leggen, tafeltennissen, biljarten, sjoelen, Jeu de Boules, Wandelvoetbal etc. Het onderlinge contact blijft het meest belangrijk.
Er komt aandacht o.a. voor de thema’s muziek, dans, yoga, wandelen en fietsen. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt voor lezingen en voorlichting via deze thema’s.  Op 9 oktober gaan we graag in gesprek over waar de behoefte zoal ligt. De Ouderenraad zal een korte enquête houden onder de bezoekers. Tevens zouden wij Wandel- en Ouderenvoetbal graag uitbreiden, eventueel naar andere middagen/ochtenden in de week.

Tafeltennis
Tafeltennis wordt gespeeld op dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur.
Contactpersoon: Wim Meijboom

Jeu de Boules
Jeu de Boules wordt gespeeld op woensdagmiddag vanaf 13.00 en op zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur.
Contactpersoon: Peter Monster

Agenda september/oktober
23 september
11.00 – 12.00 uur Bakkie Doen samen met LekkerbezigSchiedam. Gratis.

5 oktober
11.00 – 16.00 uur Oefentoernooi Jeu de boules. €2.50 p.p.

9 oktober
13.30 – 15.30 uur Bakkie Doen: Feestelijke opening, muziek & kennis maken met elkaar en de diverse activiteiten. Gratis.

16 oktober
13.30 – 15.30 uur Bakkie Doen. Gratis.

23 oktober
13.30 – 15.30 uur Bakkie Doen. Gratis.

30 oktober
13.30 – 15.30 uur Bakkie Doen. Gratis.

Ouderenraad PPSC met plezier aan de slag!
Na een rondje bellen door de initiatiefnemers was een energieke ploeg “oudere jongeren” op de been. Een ploeg die, na kennis genomen te hebben van alle plannen, graag de schouders hieronder willen zetten.

Ze zijn met 7 personen en dat aantal is ook nodig voor een goede start. Wellicht dat in de voortgang nog enkele mensen van buiten PPSC de Ouderenraad kunnen aanvullen.

Ouderenraad is bereikbaar onder:

100jaarvitaal@gmail.com of via onderstaande telefoonnummers…

De Ouderenraad PPSC van links naar rechts:

Hans Krabbendam            06.30497411
Nico de Vries                       06.24943927
Coen Winkelman               06.42269095
Huib Groen                         06.25056761
Anneke Bennis                   06.19562578
Wim Meijboom                  06.22937078

N.B.
100 jaar Vitaal en samenwerken aan de 3e Helft wordt ondersteund door:

Het Nationaal Ouderenfonds
Vriendenloterij
PPSC
en er wordt samengewerkt met:

caroline@werkplaatsandersdoen.nl                                                 …Caroline de Bes
Stichting Jongeren en Senioren Schiedam-Zuid (Gorzen)   …Mieke Wigmans
LekkerBezig Schiedam                                                                              …Hilde Pape
SeniorenWelzijn Schiedam                                                                    …Mirjam Dijkstra