PPSC D4M is een team, waarvan de kern bestaat uit eerstejaars D-spelers (meiden van 11-12 jaar).
Van de huidige 10 meiden waren er 4 al langer lid van PPSC. En van de 6 nieuwkomers was er eentje die al een paar seizoenen voetbalde bij een andere club.
Het seizoen werd begonnen in een bekercompetitie, die bovenaan het rijtje werd afgesloten. December werd de tweede ronde gespeeld en toen werd D4M helaas uitgeschakeld.
De competitie verliep succesvol. De statistieken laten cijfers zien waar de meiden trots op mogen zijn. In totaal speelden we 16 wedstrijden en behaalden we 36 punten. We hebben 11 wedstrijden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en slechts 2 verloren, 92 doelpunten voor en 23 doelpunten tegen (de minste tegendoelpunten van alle teams!) En alle meiden hebben dit seizoen meerdere keren het gevoel mogen ervaren gescoord te hebben.
Rond Pasen speelden we bij Excelsior Maassluis het eerste toernooi. Alle wedstrijden werden gewonnen en de meiden gingen met de eerste prijs naar huis.

Het is een prima seizoen geweest waarin de meiden een hoop hebben geleerd en steeds beter zijn gaan voetballen. En misschien nog belangrijker: jullie zijn een leuke groep meiden die het prima kunnen vinden met elkaar.

Om alle meiden toch nog even te karakteriseren:
Rosalie heeft prima gespeeld als rechtsachter, heeft een goede pass en scoorde een aantal keer met een afstandsschot. Nainy speelde voornamelijk als laatste vrouw, is sterk aan de bal en is nauwelijks te passeren. Scoorde ook de meeste doelpunten van het team. Selen kwam in oktober het team versterken. Is zeer talentvol als keepster, heeft een uitstekende techniek en kan als veldspeler onnavolgbaar met de bal goochelen (soms iets te veel…). Jasmijn speelt meestal als spits, kaatst de bal goed terug en scoorde diverse belangrijke doelpunten. Michelle is de rechtsbuiten van het team. Trekt de bal goed voor, scoort ook regelmatig. Ruby is de jongste van het team, maar dat is niet te zien aan de hoeveelheid loopwerk die ze verricht. Ze is voor, achter en scoort de laatste weken nu ook zelf met enige regelmaat. Sabine is eveneens een speler die overal inzetbaar is, maar speelt het liefst in de voorhoede. Ze heeft een mooie passeerbeweging en prima schot. Kayleigh is nog E-speler, en zet de lijnen uit op het veld. Ze is op elke positie inzetbaar en scoort veel. Corinne is de motor van het team. Heeft een grote wilskracht en kan het team over een dood punt heen helpen. Speelt meestal linksachter, maar is overal van waarde. In de loop van 2016 is D4M nog uitgebreid met een tiende speelster, Lavine. Ze heeft veel op school gevoetbald en heeft een prima schot. Door omstandigheden heeft ze nog niet meegedaan in een wedstrijd, maar dat gaat zeker nog komen.

De afsluiting van het seizoen staat grotendeels in het teken van het komende seizoen, waarin D4M als elftal zal gaan spelen. Natuurlijk hopen we nog een aantal leuke meiden te mogen verwelkomen in ons team. Het thuistoernooi op 28 mei wordt nog als zevental gespeeld. Op zaterdag 14 mei spelen we op een sterk bezet toernooi voor het eerst als elftal. Daartoe zullen een aantal meiden meedoen uit een ander PPSC-meidenteam, dat die dag vrij is. Tussendoor nemen we op uitnodiging nog deel aan een toernooi met teams die in de hoofdklasse ME uitkomen. Uitdagingen worden niet uit de weg gegaan! De afsluiting van het seizoen zal de onderlinge wedstrijd meiden-ouders zijn. Naar verluid zijn diverse ouders al in training gegaan.

Lieve meiden van D4M, wij vonden het leuk om jullie het afgelopen seizoen te hebben mogen begeleiden!
Jullie trotse leiders: Henry & Monique